Nyárköszöntő fiesta fillérekből

Spanyolország északi részén, ahol most éppen élünk családilag, a nyár még nem érkezett el. Hideg, esős, szeles hónapok vannak mögöttünk és egyelőre nem látszik javulás… Viszont a naptárra nézve, hirtelen tudatosodott bennem, hogy egy hét van hátra az iskolából! Jön a nyári szünet, akkor is ha mi még kiskabátban járunk! (tavaly ilyenkor 35 fok volt…) De annyira nincs még nyári hangulatunk…

Buli a teraszon

Így kitaláltuk KicsiLánnyal, hogy szervezünk másnapra egy meglepetésbulit Apának, egy nyárköszöntő fiestát. Hogy feldobjuk a hangulatot és tudatosítsuk magunkban, hogy igenis jön a nyári szünet, amikor nálunk minden lelassul, megyünk mindenfelé, bőröndből öltözünk, a felét Magyarországon, a másik felét pedig a hegyekben, a faluban vagy utazással töltjük.

Miért meglepetés? Mert a gyerekek imádják a meglepiket. Imádják a kis titkokat, a sutyorogva tervezést, a lopott pillantásokat mint az igazi összeesküvők. Elmondhattuk volna a páromnak, hogy mire készülünk, de így izgalmasabb volt.

Reggel összeírtuk, hogy mi lesz a “menü”. Limonádé, házi jeges tea, sajtfalatkák és gyümölcspálcikák. KicsiLány megírta hozzá a bevásárlólistát. (Igen, így is lehet gyakorolni az írást, nemcsak feladatlapokon ismételgetni 25x ugyanazt a szót)

Fiesta verano

Lerajzoltuk, hogy milyen dekorációt szeretnénk.

Iskola után elmentünk vásárolni, aztán nekiláttunk:

  1. Limonádé és jegestea elkészítése, behűtésekerti parti
  2. Gyümölcspálcikák és sajtfalatkák elkészítése, flamingós dekorációval
  3. Kartonra rajzoltunk nyári motívumokat (fagyi, nap, jégkrém, virág, hajó), kiszíneztük, és felfűztük őket egy zsinórra.
  4. Nyári playlistet kreáltunk közösen (jól megférnek egymás mellett a gyerekdalok és a Coldplay ha a vezérfonal ugyanaz: a nyár 🙂
  5. Szépen megterítettünk, lobogtak a füzérek a szélben 🙂 kitettük a teraszra a PekePuffot, hogy színt adjon az egésznek
  6. Színes, nyári ruhákba öltöztünk, szalmakalapot vettünk
  7. és vártunk. KicsiLánynak csillogott a szeme, annyira izgatott volt, hogy vajon a meglepi tetszik-e Apának…. Öröm volt ránézni.
  8. Fiestaaaaaaaa! Hármasban, együtt, míg megbeszéltük, hogy mi is a terv nyárra és megettük az összes finomságot.

Így lett nagyon egyszerűen, nulla költségvetéssel egy szép kis délutánunk egy hirtelen ötlettől vezérelve.

kerti parti a teraszon

Ha szeretnél ilyen és hasonló cikkeket olvasni, és praktikus ötleteket kapni utazáshoz, családi eseményekhez, akkor iratkozz fel listánkra, a KreaBaby hírlevelére.

Itt megteheted!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.